Blanes recupera la neteja del fons marí després dels focs

Neteja del fons marí. AjBlanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta de la neteja que es fa a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, des d’on es llencen els focs artificials cada nit del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes.

L’objectiu d’aquesta activitat, que es feia sempre abans de la pandèmia,  és extreure el màxim nombre de restes del material pirotècnic que queda dipositat a la zona després del llançament dels 5 espectacles de focs d’artifici. Molts dels petards cauen a l’aigua i es dipositen al fons marí i per això s’organitza aquesta activitat que també vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. 

La neteja també es concentrarà a la Roca de Sa Palomera i platges del voltant, ja que són des d’on es llencen els focs d’artifici i alhora un dels punts més visitats de la ciutat.

La neteja de demà es farà al llarg del matí i fins les 12 del migdia, i es farà amb dos equips. Un primer, integrat per 8 bussejadors voluntaris, que s’encarregarà d’anar netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que aniran recollint les bosses amb deixalles que els vagin portant a superfície els i les submarinistes. Aquest segon grup també informarà i faran divulgació i conscienciació sobre el tipus de deixalla que es llença al mar. 

L’activitat de demà, organitzada pels serveis de neteja de la ciutat i l’entitat ecologista Escama, també servirà per valorar l’estat del fons marí per preparar una segona acció, més profunda, de cara al proper mes de setembre, amb la col·laboració d’un major nombre de voluntaris i voluntàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics