L’Atletisme critica el criteri de les subvencions i la deixadesa de la Figuerassa

Zona esportiva de la Figuerassa
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Club d’Atletisme de Palafolls ha transmès a l’Ajuntament de Palafolls el seu malestar pel que considera un menysteniment respecte a la resta d’entitats esportives locals.

En concret les crítiques se centren en dos aspectes. El primer el repartiment de les subvencions de cara a l’any que ve. El consistori va explicar fa uns dies al Consell Municipal d’Esports que un dels factors principals per establir l’import de les subvencions és el nombre d’esportistes inscrits a cada club.

Justament per això, l’atletisme palafollenc no troba ni objectiu ni just els poc més de 600€ de subvenció que es ha promès l’Ajuntament per la propera temporada. Asseguren que això representa 10€ per esportista del club, lluny dels més de 30€ que de mitjana es dona als altres clubs locals.

L’explicació donada als responsables del club és que fins ara el l’atletisme formava part del CD Palafolls i que fa poc que és un club independent. Una argumentació que el club refusa recordant que fa anys que treballa al nostre poble en aquesta pràctica esportiva i que ja s’han aconseguit enormes èxits.

Per tot plegat el club sent ràbia pel que considera un greuge comparatiu amb la resta d’entitats.

A més, el club denuncia la mala situació de les pistes de la Figuerassa, on entrenen. Recorden les promeses incomplertes pel consistori i afirmen que aquestes instal·lacions estan a un nivell “descaradament inferior” comparat amb la resta d’equipaments i recriminen la manca d’inversions tant en reformes com també en material.

Per tot plegat l’atletisme se sent infravalorat i no entenen el que consideren un greuge comparatiu.

Per la seva banda l’Ajuntament reconeix que hi ha actuacions a fer a La Figuerassa. De tota manera, l’actual govern recorda que s’han fet actuacions com la nova calistènia i la creació del nou fossat pels salts. La regidoria d’esports, però, reconeix que hi havia actuacions que s’havien de fer abans del final de temporada i que, diferents raons, no es faran fins aquesta tardor.

Pel que fa al distribució del règim de subvencions, la regidora d’esports, Sònia González, ha recordat que hi ha uns criteris estrablerts i que als clubs o entitats noves se’ls dona un import simbòlic per tal que aprenguin com funciona la burocràcia de les justificacions.

La regidora explica que hi ha que les subvencions es donen segons el nombre d’esportistes federats o inscrits, segons els criteris establerts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics