Les agendes escolars promocionaran valors ciutadans i el respecte al medi ambient

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’àrea d’educació de Palafolls està treballant aquests dies per ultimar els detalls de les agendes escolars que com cada any es lliuraran als alumnes tant de primària com de secundària de les escoles i l’institut de Palafolls.

En el cas de les dues escoles de primària, l’agenda del proper curs es centra de nou en els jocs i recursos per treballar els valors ciutadans i la ciutadania global amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’una ciutadania crítica i  compromesa, a nivell personal i col·lectiu, amb la transformació de la realitat local i global.

Ho explica Anna Rovira, tècnica d’educació de Palafolls.

L’agenda escolar de Palafolls és una iniciativa que va néixer fa 10 cursos, i que vol que tots els estudiants comparteixin la mateixa agenda que incorpora temàtiques diferents amb treballs per fer a l’aula i a casa. Està consensuada amb les ampa i les direccions de les escoles i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, que fa uns anys va reconèixer la iniciativa com a projecte de bones pràctiques.

Portada agenda escolar del curs vinent.

Les agendes tenen un cost simbòlic d’1€ per cada alumnes. Uns diners que les AMPA destinen a activitats socioeducatives i de cooperació.

Enguany s’editaran uns 700 exemplars que es repartiran a l’inici de curs, al mes de setembre.

Pels estudiants de secundària, l’agenda és diferent i enguany promocionarà el respecte al medi ambient i a l’entorn. Es vol sensibilitzar en la conservació del medi i en el paper individual i comunitari per aconseguir redreçar la situació del planeta.

L’agenda de secundària és un projecte a part, impulsat directament per la Diputació de Barcelona i en aquest cas és l’Ajuntament que paga 1€ per cada exemplar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics