URGENT

Tornen a prohibir el pas de vehicles de motor pels camins de Vallplana

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana Palafolls tornava a entrar al nivell 2 del Pla Alfa d’incendis forestals, el que significa que, després d’uns dies amb risc moderat, de nou s’ha enfilat el risc fins a alt o molt alt.

Això obliga a prendre precaucions i prohibir o restringir certes activitats a l’aire lliure. A banda de prohibir qualsevol tipus de foc, també els de barbacoes d’obres i en espais de lleure, també hi ha restriccions de pas en camins forestals.

En el cas de Palafolls l’Ajuntament ha decretat restriccions de pas als principals camins de Vallplana. Es tracta de la zona boscosa entre Sant Genís i Mas Reixach i que pertany al Parc Natural del Montnegre- El Corredor.

Ho explica el regidor de medi ambient de Palafolls, Aleix Freixa.

Es tracta de camins que donen accés a una amplia zona boscosa que s’estén per gran part del Maresme i el vallès oriental.

En concret l’Ajuntament prohibeix el pas de vehicles a motor, ja siguin cotxes, motocicletes o quads pel camí de Vallplana des de Can Vinyals, el camí que fa de frontera amb Tordera, el camí de Mas Xuclà o el camí que uneix Avinguda dels Ocells, a Ciutat Jardí, amb el camí de Vallplana.

A partir d’ara, només podran circular per aquests camins els vehicles autoritzats i els veïns.

Són els mateixos camins que ja es van tancar fa unes setmanes, quan Palafolls estava al nivell 3 del Pla Alfa.

Amb els dies, i la relativa baixada de temperatures, la situació havia millorat i les restriccions havien decaigut, però de nou l’escalada de les temperatures i la continua sequera, han obligat a situar el nostre poble en el risc 2 del Pla Alfa i a restringir el pas de vehicles en aquests camins.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics