350 nedadors participen a la 78a Travessia Popular del Port de Blanes

Aquest diumenge s’ha celebrat a la platja del centre de Blanes la tradicional travessia repetint el circuit que es va estrenar al 2019, l’última de les edicions que s’havia celebrat fins aquest any

El nou circuit, de 900 metres, és circular amb sortida i arribada al mateix punt. Fins fa tres anys es feia un recorregut lineal que travessava la badia de Blanes nedant des de l’extrem sud fins al nord.

Una delegació del club d’atletisme de Palafolls ha participat en aquesta edició de la Travessia. Entre els participants palafollencs hi destacava l’Elena Paez, que amb només 6 anys, ha estat la nedadora més jove en participar d’aquesta travessa i es va endur un trofeu  per ser la participant més jove en acabar els 900m de travessia.

Si l’Elena va ser la més jove, els participants més veterans han estat Núria Gascons, de 84 anys, i Josep Moran, de 80 anys.

Els guanyadors de la travessia d’enguany han estat Rocío Sojo en categoria femenina en prop d’11 minuts i Mau Pou, amb prop de 10 minuts, en categoria masculina.

Justament l’Open Masculí ha estat molt renyit i s’ha decidit en l’sprint final entre la l’aigua i la línia d’arribada quan Pou ha avançat al segon classificat per menys d’un segon.

La Travessia del Port  és la prova esportiva més longeva de Blanes i el seu caràcter popular i la relativa dificultat en completar els 900m de recorregut fa que tingui una bona acceptació.