URGENT

La Festa dels 80 reuneix prop de 5.000 persones en el seu retorn

Compartiu aquesta història

La MegaFesta dels 80 s’ha tornat a fer a Palafolls després de dos estius sense que la Comissió de Reis pogués organitzar-la per culpa de la pandèmia. Això no ha estat obstacle per celebrar un retorn en plena forma. Prop de 5.000 persones es va congregar a la Plaça de Poppi per viure una nit de música i cultura dels 80 amb pinzellades dels 70 i, ja cap al final, dels 90.

Una gran festa amb molta gent que, per contra, no va suposar cap incidència remarcable segons explica la regidoria de governació i la pròpia organització. 

Antoni Marín, membre de la Comissió de Reis explica que hi havia cert temor a que la gent no respongués després de dos anys d’aturada i davant els concerts de Barraques a Santa Susanna i l’Arts d’estiu.

El caràcter festiu, l’ampli espai i el públic al qui va dirigida la festa, fa que habitualment es desenvolupi amb tranquilitat. Tot i això hi havia un ampli dispositiu de seguretat, entre la Policia Local i el servei privat per garantir un desenvolupament tranquil. Ja cap a les 10 de la nit, hora d’inici de la festa, hi havia un bon grup d’assistents que es va anar incrementant a mesura que s’endinsava la matinada, fins arribar al pic màxim d’assistents i que es va anar manteniment fins a quarts de 4 de la matinada, quan la festa ja tocava el seu final.

El repte a partir d’ara és trobar un nou espai on poder traslladar la festa per tal de de poder augmentar la capacitat d’assistents. Marín creu que la zona del Pipican seria ideal, però caldria invertir per condicionar l’espai.

La Festa dels 80 va néixer fa uns anys i poc a poc ha anat agafant volada fins a convertir-se en referent de l’agost a la zona. La d’aquest dissabte ha estat la 14a edició de la festa dels 80 a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics