El comerç de Malgrat podrà obrir tot l’any de 7 a 23h

Comerç de Malgrat. AjMalgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat ha respost favorablement a la sol·licitud que l’Ajuntament de Malgrat li feia aquest passat abril per tal de ser considerat municipi de gran afluència turística a efectes d’horaris comercials.

Això implica que la Generalitat li permet ampliar els horaris comercials a la franja horària de 7 del matí a 23h. A més l’autorització atorgada a Malgrat és per tot l’any i per tot el municipi. Sovint aquestes autoritzacions són limitades en el calendari o a les zones més turístiques, però Malgrat ho té per a tot el terme municipal i durant tot l’any.

S’entén per municipi turístic, la localitat en què, per afluència estacional, la mitjana anual de població és superior al nombre de residents habituals. També cal que el nombre d’allotjaments turístics i segones residències sigui superior al nombre d’habitatges de residència primària, o que és un lloc de gran afluència de visitants per motius turístics.

Malgrat compleix aquests requisits ja que, segons les dades aportades pel consistori, la població estacional supera les 19.000 persones, mentre que el padró no arriba a les 18.800. 

El nombre d’habitacions d’hotel, apartaments turístics, segones residències i la capacitat de càmpings és de 7845. Una xifra lleugerament per sobre del nombre de residències primàries 7804). 

Això ha permès aconseguir aquest reconeixement de municipi de gran afluència turística a efectes d’horaris comercials i la conseqüent ampliació d’horari d’obertura de 7h a 23h.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics