Palafolls participarà als “Sopars a la Fresca” d’Ax Les Thermes

Imatge de la Festa Europea del 2019 a Ax. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana, la població francesa agermanada amb Palafolls celebra la Festa Europea, en la que fa anys que convida als seus pobles agermanats, entre ells Palafolls, a participar-hi, entre d’altres cuinant  algun dels plats típics de cada país.

Enguany, però, la intenció de la comissió d’agermanament d’Ax és fer un pas més i, emmirallant-se amb els Sopars a la Fresca de Palafolls, oferir cada nit menjars dels seus pobles agermanats.

Es dona la casualitat que Ax també està agermanat, per la seva banda, amb el municipi italià de Poppi, cosa que encara permetrà una major semblança amb els tradicionals Sopars a la Fresca de Palafolls.

Així demà una delegació d’una 12a de palafollencs enfilarà cap a Ax Les Thermes per tal de participar d’aquesta iniciativa.

Ho explica David Delgado, president de la Comissió d’Agermanaments de Palafolls.

Segons explica Delgado, la delegació palafollenca oferirà cada dia d’estada un menú diferent. Demà divendres els plats seran meló amb pernil i “pinxitos”, dissabte es continuarà amb el meló amb pernil, però llavors amb botifarres i diumenge, darrer dia de la festa, s’oferirà paella.

La Festa Europea que organitza Ax inclou un programa complet de concerts. Hi haurà oferta juvenil amb música techno,  Dj’s i xerrades sobre la cultura skate. També hi haurà un quartet amb músiques del món i un concurs musical.

Fins ara Ax organitzava aquestes jornades d’intercanvi cultural europeu on cada dia un dels pobles agermanats oferia algun dels seus plats típics en un menú que els assistents menjaven en una pista propera al pavelló esportiu. Unes jornades que comptaven també amb música en directe.

Recordem que enguany es recuperaran els Sopars a la Fresca al mes de setembre, com ja va avançar RP fa uns dies, després de dos anys de no poder realitzar aquesta tradicional celebració palafollenca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics