Un documental sobre l’assassinat d’un jove torderenc durant la transició obre l’11è Docus a la Fresca de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest passat divendres es va estrenar l’11a edició d’aquest cicle de documentals amb la projecció d’un interessant treball sobre la mort en estranyes circumstàncies del jove torderenc Adolfo Bárcena. Va passar la matinada del 20 de febrer de l’any 1977, quan el jove era a punt de fer els 23 anys, a causa d’un tret disparat per un caporal de la Guàrdia Civil en un descampat d’Hostalric.

45 anys més tard, els historiadors torderencs Quim Fors i Santi Barrera, han investigat aquest episodi fosc de la transició en un documental que amb el nom de “Ombres de la transició, el cas Adolfo Bárcena), recull més de 20 testimonis i nombrosos documents inèdits.

Aquest ha estat el primer dels 6 documentals triats per aquesta edició. Són més dels habituals ja que per aquest 2022 una de les novetats és que s’han inclòs dues jornades més. Si normalment es feien els divendres d’agost, ara també els dijous de dues setmanes.

Justament aquesta setmana tindrà doble sessió; avui i demà.

Avui és podrà veure Sasha, la història d’un noi acollit a Catalunya després de la Guerra del Dombas, a Ucraïna. Demà serà el torn de Cuerpos en vilo: la cara oculta de un desahucio.

Una altra novetat és el canvi d’emplaçament de l’activitat. Fins ara es feien a la  plaça de Verge Maria i ara es faran al costat mateix, al carrer Raval, un espai més idoni per poder gaudir de les sessions i del posteriorment videofòrums.

Programació del Docus a la Fresca

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics