URGENT

Palafolls referma els seus llaços amb Ax Les Thermes

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana s’han celebrat les Festes Europees d’Ax, una festa en la que els pobles agermanats es reuneixen en una trobada similar als sopars a la Fresca de Palafolls.

En aquesta trobada hi assisteixen representants tant de Palafolls com de Poppi, els dos pobles agermanats amb Ax entorn a un programa d’actes, principalment musicals i gastronòmics.

Imatge de la festa europea d’aquest cap de setmana a Ax. RP

La trobada, però, també serveix per estrènyer els llaços de germanor entre aquestes tres localitats que estan agermanades entre si. En aquest sentit, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va ser un dels assistents a la trobada d’aquest cap de setmana. El batlle va aprofitar per reunir-se amb l’alcalde d’Ax, Dominique Fourcade, i amb els responsables de l’agermanament francès i italià amb la voluntat de redreçar l’actual relació d’agermanament.

La idea era dibuixar les línies bàsiques de treball a partir d’ara després que els anys de pandèmia hagin aturat i frenat les relacions d’agermanament.

Es vol reactivar la relació amb activitats, per exemple, amb les escoles i altres col·lectius. De tota manera al setembre hi haurà una nova reunió per definir l’estratègia comuna a seguir.

A banda d’Alemany, els regidors Helena Carles i Oriol Jordan, han completat la delegació política de l’Ajuntament de Palafolls.

Pel que fa a la festa Europera la pluja va aigualir la celebració aquest dissabte, el dia fort de la trobada. Diumenge, en canvi, els assistents van poder gaudir de la pasta d’Italia i de la Paella i meló amb pernil que feia la delegació de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics