URGENT

Nou programa a Blanes per atendre els animals de companyia de les víctimes de violència masclista

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit al programa VIOPET, un servei d’atenció adreçat a les víctimes de violència masclista amb animals de companyia al seu càrrec. L’objectiu principal consisteix en intervenir de manera coordinada per tal que les víctimes de violència masclista puguin abandonar les llars on pateixen els maltractaments sabent que el seu animal de companyia també rebrà ajuda i suport

El programa VIOPET disposa d’una borsa de cases d’acollida que ofereixen allotjament gratuït a l’animal mentre dura el procés de reinserció de la víctima. Ho explica la tinent d’alcalde de Blanes, Marina Vall-llosada.

La regidora explica que la ciutat de Blanes encara no ha registrat cap cas de víctima de violència masclista amb mascota a càrrec, però vol estar preparada en un futur per aquestes situacions.

De moment, ja es compta amb el compromís de diverses entitats animalistes del municipi i poblacions del voltant perquè, en cas que sigui necessari es pugui actuar amb caràcter urgent i s’activi la recerca de persones voluntàries per fer-se càrrec de l’animal fins que sigui necessari o bé enviar-lo a un refugi.

De moment qui vulgui oferir-se com a llar d’acollida d’aquest programa cal que es donin d’alta al web viopet.es 

Segons les dades estadístiques recollides per l’Ajuntament de Blanes, un 30% de les dones víctimes de violència de gènere tenen animals de companyia al seu càrrec. 

Molt sovint les víctimes acaben per retardar la sortida del seu domicili per no abandonar el seu animal o bé per no trobar-li un allotjament alternatiu.

Els pisos d’acollida de víctimes de violència masclista són majoritàriament compartits i no permeten els animals de companyia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics