URGENT

Ja es poden sol·licitar els serveis de Teleassistència i d’Atenció Domiciliària

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dimecres ja és obert el tràmit per tal de poder demanar qualsevol dels dos serveis prestats des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

Es tracta de dos serveis que fa anys que es donen al nostre municipi, però aquest passat mes de maig l’Ajuntament va aprovar el nou reglament de funcionament.

El Servei d’Atenció Domiciliària, el SAD, es presta habitualment al domicili dels usuaris  per tal de donar un cop de mà i resoldre limitacions de l’autonomia personal dels beneficiaris.

Bàsicament actua en l’atenció personal o amb resoldre les necessitats bàsiques de la llar.  Després d’una avaluació per part dels serveis socials del consistori, es poden activar diferents serveis d’atenció domiciliària, com per exemple un servei de neteja quotidiana de l’habitatge, o el rentat i endreça de la roba.

També, però, es poden activar recursos per tenir cura de la higiene personal, l’alimentació, el suport al seguiment mèdic i presa de medicació, acompanyaments fora del domicili, suport emocional, suport administratiu, i suport de l’economia domèstica entre d’altres. Ho explica Alba Rozua, treballadora social de l’Ajuntament de Palafolls.

Aquest servei vol donar una atenció al domicili a persones amb dependència reconeguda o per aquelles persones que presenten una manca temporal d’autonomia personal o necessiten temporalment un suport per a realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana. 

D’altra banda la teleassistència és un servei que permet detectar situacions d’emergència i donar una resposta ràpida a les persones beneficiàries. 

Habitualment funciona amb un dispositiu, en format penjoll o polsera,  que les persones usuàries porten sempre amb elles i en cas de necessitat els permet donar l’alerta a un centre d’atenció 24h que gestionen la incidència.

Per regla general, poden demanar aquest botó d’alerta les persones majors de 80 anys i amb problemes de salut que puguin ocasionar risc de caigudes o amb cert nivell de dependència.

Per demanar el suport del Sad o de la Teleassistència s’ha de complimentar la sol·licitud que trobareu al web municipal o presencialment a l’OAC del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics