URGENT

El preu de la llum avui arribarà fins als 436 euros

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres el preu de la llum torna a pujar i superarà les xifres del març fins arribar als 436 euros el megawatt hora, una dada que representa el preu més alt que s’ha registrat.

En total, avui la llum pujarà fins a un 20% respecte ahir i un 67% més que fa un mes. És així com se situarà en els 436 euros el megawatt hora. Aquesta xifra representa el preu més alt des que va entrar en vigor la nova aplicació del topall del gas el mes de juny. I, també, és la dada més elevada des que va començar el conflicte entre Ucraïna i Rússia el mes de març.

Les hores on la llum serà més cara seran entre les 21h i les 22h, mentre que les més barates seran entre les 16h i les 17h. Amb la continua pujada dels preus de la llum, els experts recomanen petites accions que ens ajudaran a estalviar una mica més en la factura elèctrica. 

Primer de tot, s’ha de tenir un control òptim de la temperatura. Ajustar-la segons les diferents necessitats pot generar un estalvi considerable en la factura. Un altre dels consells, sobretot ara a l’estiu, és aprofitar la llum solar. Tal com indiquen, s’ha d’intentar aprofitar aquesta font d’energia natural sempre que sigui possible. Una forma de fer-ho és situant les taules d’estudi el més aprop possible de les finestres o col·locar miralls a dins de casa que reflexin la llum solar per tota l’habitació.

I, entre d’altres, també recomanen apagar tots els aparells elèctrics al sortir de casa, triar electrodomèstics eficients, utilitzar bombetes de baix consum i ajustar la potència de la llum a les pròpies necessitats de cada moment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics