URGENT

El Maresme recupera el turisme amb més de 2’5 milions de pernoctacions entre juny i juliol

Compartiu aquesta història

L’ocupació turística ha superat el 83% al mes de juliol, un 35% més respecte el mateix període a l’any passat. Tot i això, el nombre de turistes espanyols ha disminuït.

Els pronòstics afirmaven que el 2022 seria l’any de la recuperació turística després de la Covid-19 i no s’han equivocat. Al Maresme s’han registrat 2’53 milions de pernoctacions entre el juliol i l’agost, una dada que supera amb diferència les dades dels dos anys anteriors, tal com indica la plataforma Tourism Data System. 

Pel que fa a l’ocupació turística, al juliol s’ha assolit un 83’4% , mentre que l’any passat va quedar-se en un 48,2%. Al juny va xifrar-se en un 60’7% mentre que al mateix mes de l’any passat va ser del 32’4%.

Aquesta recuperació ha suposat, també, un canvi en la procedència dels turistes que ens visiten. Durant la pandèmia van augmetar les visites de turistes autòctons. Ara, però, són els turistes internacionals els que més ens visiten.

Un exemple són les xifres del juny de 2021 en què el 86’7% dels visitants eren espanyols, enguany només ho ha sigut el 56’9%.  Aquest any, els turistes anglesos i francesos són els que més han escollit el Maresme com a destinació turística. 

Aquest augment en l’afluència de turistes, entre d’altres, ha fet que els propietaris d’allotjaments turístics del Maresme valorin amb un 8 l’ocupació d’enguany, una nota molt superior a la dels dos anys anteriors de pandèmia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics