La Diputació de Barcelona s’interessa per les Mines de Can Palomeres a Malgrat de Mar

Foto: Diputació de Barcelona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va visitar dissabte l’Espai natural de les Mines de Can Palomeres, que forma part de la Xarxa Natura 2000. Va fer-ho acompanyada de l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas. 

Núria Marín va poder conèixer sobre el terreny quins són els projectes que l’ajuntament del municipi veí té per aquestes mines amb més de dos-cents anys d’antiguitat.  Actualment, el més destacat de l’espai és que acull una de les colònies amb més biodiversitat de ratpenats, amb unes 19 espècies d’aquest mamífer. 

A més, aquest espai natural forma part dels refugis més importants d’Europa, s’ha integrat en el sistema europeu Xarxa Natura 2000 i forma part de la Xarxa Ecoepidemiològica del Mediterrani Occidental.

La intenció de l’Ajuntament de Malgrat és posar en valor aquest espai per recuperar-lo i protegir-lo. Entre d’altres, és per això que el municipi ja disposa d’un projecte constructiu per l’adequació ambiental i paisatgística redactat per la Generalitat l’any 2015.  En aquest sentit, la presidenta de la Diputació també es va mostrar receptiva a estudiar la petició del consistori i en donar suport tècnic i econòmic al projecte. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics