Catalunya començarà a vacunar als 65 i 80 anys contra l’herpes zòster

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El Departament de Salut comencarà a vacunar a les persones de 65 i 80 anys contra aquesta malaltia que, en el cas dels adults, pot ser debilitant i molt dolorosa. Així va anunciar-ho en roda de premsa el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, juntament amb la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i el cap de secció de malalties autoimmunes sistèmiques del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Albert Selva. 

El risc de contagi d’aquest virus augmenta amb l’edat, i amb algunes afeccions com a immunosupressió. Tot i això, és especialment prevalent en dones a partir del cinquanta anys i pot arribar a produir complicacions importants, tot i que presenta una mortalitat baixa. 

A banda d’aquesta informació, també es va presentar una altra de les novetats que s’aplicaria aquest nou curs escolar en l’àmbit de la salut. I, és que, Catalunya serà la primera comunitat autònoma que vacunarà els nens de sisè de primària contra el virus del papil·loma humà. Recordem que fins ara només es vacunava les nenes perquè, a banda de produir lesions benignes a la pell, també pot provocar lesions malignes com el càncer de coll uterí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics