URGENT

Disminueix el nivell de residus reciclats a Palafolls

Compartiu aquesta història

Palafolls ha arribat al 49’29% de residus reciclats durant l’any 2021. Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, la vila no ha arribat a l’objectiu marcat per la Comissió Europea per afavorir la recollida selectiva. Aquest objectiu se situa en el 50%, una dada que l’any 2020 es va superar arribant fins al 51’3%.

Pel que fa als altres municipis del Maresme i rodalies, Palafolls no és l’únic que no arriba al percentatge que demana la Comissió Europea, Santa Susanna se situa en el 25’42 % i Blanes en el 44%. Altres sí que superen aquest llindar, és el cas de Malgrat i Tordera amb un 52’02% i un 54’2%, respectivament.

Tot i aquestes dades, cal destacar les xifres no només van a la baixa de forma negativa. I, és que el 2021 Palafolls va disminuir el nombre de residus municipals que genera. Les xifres se situen en 5.406 tones de residus que es tradueixen en 561 kg per habitant cada any. Si ho comparem amb les dades del 2020, veiem que aquell any es van produir 5.500 tones, que simbolitzen 572 kg per habitant i any. 

Per tant, encara que hagi disminuït el percentatge de recollida selectiva a Palafolls, cal tenir en compte que també ha baixat el nombre de residus anuals que generem en el nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics