URGENT

ASPRONIS considera insuficient l’increment del 3% dels mòduls i tarifes d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual

Compartiu aquesta història

La Fundació ASPRONIS s’ha sumat a les reivindicacions de Dincat, el representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya. I, és que, tot i valorar l’increment pel 2022 del 3% dels mòduls i tarifes dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat, consideren que és del tot insuficient. Així ho ha explicat a Ràdio Palafolls Francesc Durà, director general d’ASPRONIS.

En aquest sentit, el que reclamen és que els pressupostos de la Generalitat garanteixin un nou increment de tarifes de cara a 2023 amb l’objectiu principal de dignificar-los, millorar la qualitat de vida de les persones ateses, establir unes bones condicions laborals pels treballadors i assegurar la viabilitat de les entitats.

Tenint en compte la inflació del cost de vida, sobretot amb els subministraments energètics i l’alimentació, entre altres qüestions, cada vegada és més complicada la situació d’aquest tipus de serveis. Per exemple, segons un estudi de Plena Inclusión, les despeses de les entitats han augmentat un 9% de mitjana i els preus de les necessitats bàsiques com l’electricitat o el gas un 72% i 32%, respectivament.

És per això que el sector insisteix al Govern de la Generalitat de la necessitat de construir espais de trobada, diàleg i negociació amb les principals entitats del sector per poder treballar en la definició d’un pla a curt i mitjà termini. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics