URGENT

Blanes posa en marxa la IV Campanya Gratuïta de Xipatge i Cens per combatre l’abandonament

Compartiu aquesta història

Durant el proper mes d’octubre, tothom resident a Blanes podrà xipar i censar els seus animals de companyia de forma gratuïta. La intenció del consistori és combatre l’abandonament de les mascotes de Blanes perquè amb la implantació del xip en gats i gossos és més fàcil localitzar-los en cas que es perdin i retornar-los a la seva família.

Els darrers cinc anys, del 2017 al 2021, el Servei Comarcal de Recollida de gossos perduts i/o abandonats ha recollit un total de 675 animals de companyia procedents de Blanes. D’aquesta quantitat, només un 50% estaven identificats i registrats en el cens. 

A la campanya només s’identificaran i censaran els animals de companyia residents a Blanes i l’alta dels animals al cens cal que la faci el propietari a l’Ajuntament a través dels canals habilitats quan l’animal hagi estat identificat amb el xip.

Per poder implantar els xips als animals de companyia cal demanar cita prèvia a alguns dels centres veterinaris que participen a la campanya. Aquest són la Clínica Veterinària Rodamon, l’Hospital Veterinari CINOS, el Centre Veterinari Junglevet Blanes i la Clínica Veterinària Blanes. 

Recordem que és obligatori identificar els animals, tal com queda recollit al Capítol I de l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals de l’Ajuntament de Blanes. Una obligatorietat que també inclou inscriure’ls al cens municipal. La campanya, que compta amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i dels centres veterinaris que s’hi han sumat, tindrà lloc durant tot l’octubre, de l’1 fins al 31.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics