URGENT

El CEAB celebra la fira ‘Endinsant-nos en l’Oceà’

Compartiu aquesta història

Aquest divendres el Passeig de Mar de Blanes acull una jornada marina que ha organitzat el Centre d’Estudis Avançats de Blanes amb el suport de l’Ajuntament del municipi i altres institucions.

L’activitat es durà a terme durant tota la jornada de demà a partir de les 10 del matí fins a les 9 de la nit davant el Banc dels Músics del Passeig de Mar. Aquesta activitat està emmarcada en el projecte ‘Ocean Night’ i en ‘La Nit Europea de la Recerca’ que se celebra en 20 països d’arreu d’Europa.

Des de Ràdio Palafolls hem parlat amb Meritxell Genovart que és una de les investigadores del CEAB i coordinadora del projecte Ocean Night. Tal com indica, l’objectiu de la fira és promoure la cultura oceànica i apropar la recerca científica a la societat.

Entre els panells informatius que hi trobarem, n’hi ha sobre l’impacte de les persones en els oceans. Genovart explica que des del CEAB han incorporat algunes propostes per tal de reduïr el nostre impacte o per fer que tinguem un impacte positiu en l’ecosistema.

L’ “Ocean Night” és un projecte de divulgació científica de dos anys, 2022 i 2023, que té l’objectiu de fomentar la cultura oceànica. En aquest sentit, s’han organitzat diverses activitats relacionades al voltant de l’exposició que s’instal·larà al passeig. Hi haurà tres tallers, un sobre Biodiversitat Oculta, un altre sobre els Microplàstics i les Plantes Marines i un altre sobre la Protecció de la Costa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics