L’Ajuntament de Palafolls aprova definitivament el Codi de conducta dels alts càrrecs i bon govern de l’Ajuntament

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest codi es va presentar a la sessió plenària del 21 de juliol de 2022, tot i que no s’ha aprovat definitivament fins a la sessió plenària realitzada el 22 de setembre. Així, l’Ajuntament de Palafolls manifesta el seu ‘absolut rebuig’ al frau i la corrupció, i el compromís a mantenir un alt nivell de qualitat jurídica, ètica i moral de la seva activitat.  Així com actuar conforme als principis d’integritat, imparcialitat, transparència i honestedat. 

Per assegurar aquest compromís, es va crear una comissió encarregada d’estudiar i proposar millores al model de codi de conducta elaborat per la Xarxa de Govern Transparent de Catalunya.  El resultat de les reunions ha sigut un codi de conducta que servirà com a marc de referència als principis bàsics, les regles d’actuació i de conducta desitjables pels alts càrrecs en les seves funcions. 

El codi té dos objectius principals, d’una banda establir els principis ètics que han de guiar les actuacions dels alts càrrecs de l’Ajuntament i les normes de conducta que s’en deriven. I, d’altra banda, determinar els principis de bon govern que han de servir per fomentar una millor actuació per part de l’Ajuntament de Palafolls. 

La informació completa sobre aquest codi es pot trobar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Entre els elements que s’hi tracten hi ha els compromisos generals, els relacionats amb els conflictes d’interessos i grups d’interès i els que es relacionen amb la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics