Palafolls en Comú considera que la consulta sobre mobilitat al nucli de Palafolls no podria ser vinculant en termes legals

Foto: Google Maps
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho han expressat en una nota de premsa que han enviat per deixar palès els dubtes que tenen en relació a la consulta sobre la mobilitat al centre del municipi. Des de Ràdio Palafolls hem parlat amb Juan Andrés Osorio, coordinador de l’Assemblea d’Esquerra Unida de Palafolls, qui ha explicat els motius pels quals han decidit ara, a tres dies de finalitzar la consulta, expressar aquestes qüestions.

Segons explica Osorio, a data d’ahir, 29 de setembre, encara no havien rebut respostes sobre les qüestions que van plantejar al ple i que no van poder ser resoltes. Des del grup municipal portaven temps seguint el procés participatiu i assessorant-se sobre aquest tipus de processos i han considerat que calia donar veu als elements que destaquen.

Des del grup valoren positivament que s’estigui escoltant la població i les seves demandes. Tot i això, consideren que les formes com s’està fent no són les adequades. 

Tal com indiquen, a partir de la normativa aplicable, les dades disponibles al web municipal i la informació que tenen, han tret quatre conclusions principals. En aquestes consta com el procés participatiu no s’ajusta a la normativa vigent, per tant consideren que s’hauria de tractar el procés com un procés d’escolta o de recollida d’opinions.  També creuen que podria millorar-se la forma com s’han formulat les qüestions, a banda de permetre el vot en blanc.

Afegeixen que s’haurien de corregir algunes incongruències a l’hora d’explicar el procés. A més de deixar clar que el resultat d’aquest procés no podria ser vinculant en termes legals, sinó que podria ser-ho en termes de compromís polític del govern municipal. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics