URGENT

Empleats administratius, personal de neteja i cambrers són les ocupacions més sol·licitades al Maresme

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions  més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona, durant el primer semestre de l’any.

En concret, al Maresme empleats administratius (9,26%), personal de neteja (6,42%) i cambrers (5,75%) encapçalen les professions més demandades. Si continuem la llista, els segueixen venedors de botigues i magatzems (5,53%), ajudants de cuina (3,88%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (3,29%), peons del transport de mercaderies (2,99%), auxiliar d’infermeria hospitalària (2,32%), empleats de comptabilitat (2,24%) i agents i representants comercials (2,17%).

En el procés de construcció del projecte s’ha comptat amb la col·laboració de vint-i-un Serveis Locals d’Ocupació de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (SLO) – Xarxa Xaloc, que han aportat el seu coneixement i experiència en els processos d’intermediació dels seus municipis d’actuació. Uns Serveis Locals d’Ocupació que han assolit 16.993 insercions laborals, en el primer semestre de 2022, un 16% més que en el mateix període de l’any passat. En aquest període, s’han atès 68.459 persones, 14.500 empreses i  gestionat més de 10.000 ofertes de feina, amb un taxa d’inserció se situa en el 18%.

A nivell territorial, les comarques del Vallès Occidental amb un (22%), Berguedà (21,1%), i Osona (19,9%) destaquen per registrar les taxes més altes d’inserció comarcal, mentre que Anoia, Garraf i Barcelonès ho fan per haver registrat durant aquest semestre les taxes més baixes, amb menys d’un 15%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics