El perfil del turista al Maresme durant el 2021 és un català de mitjana edat acompanyat per la parella o la família

Foto: Consorci de Promoció Turística
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia va modificar tots els hàbits turístics. El maresme no va ser una excepció i, és que, els turistes que van visitar-nos el 2021 van ser molt diferents als dels anys anteriors. El 29021 es va imposar el visitant català, que va suposar el 59,8% del total, un 38,5% més que en anys anteriors. 

D’aquests, el 45,7% eren residents del Barcelonès, comarca fronterera amb el Maresme. Així ho mostra la infografia del Perfil del turista al Maresme durant el 2021 que es realitza amb dades de l’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona. La infografia ha estat elaborada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb la col·laboració del LABturisme de la Diputació de Barcelona.

Una altra dada que mostra és que la franja d’edat que més va venir a la comarca va ser la de 45 a 54 anys, tot i que la mitjana d’edat del turista va ser de 42,6 anys. El 40,5% va venir amb la parella i el 39,8% amb la família, ja que el motiu principal del viatge era l’oci. 

Segons l’anàlisi del perfil del turista, l’allotjament més escollit va ser l’hotel, apart-hotel o pensió, que va suposar el 66,4% del total de reserves, seguit del càmping amb un 21,5%. Van passar una mitjana de 4,9 nits i els motius de l’elecció de l’allotjament van ser, majoritàriament, la localització, les opinions de la gent i el preu. 

Les persones que van passar les seves vacances al Maresme durant el 2021 fan una valoració molt positiva del Maresme i puntuen amb un 8,4 la comarca. Posen una nota especialment alta al caràcter i amabilitat de la gent i a l’allotjament, amb un 8,7; la seguretat personal i el clima amb un 8,5; les platges, la neteja, la senyalització, la restauració i la seguretat sanitària, tot també amb més d’un 8. L’oferta d’aparcament és el que rep una pitjor valoració, amb un 6,2.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics