URGENT

Blanes promou un estudi sobre el protagonisme de les dones en la Cuina Popular Marinera

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes és conscient que un dels atractius del municipi és la gastronomia, principalment enriquida per la cuina marinera que es nodreix del seu propi Port Pesquer. És per aquest motiu que ha engegat un estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix. 

Ho està fent a través del projecte ‘Les Dones i la Gastronomia del Peix a Blanes’, un estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat on comença la Costa Brava. En aquest estudi es reivindica, entre altres qüestions, l’important paper de les dones i el coneixement popular que acumulen per efecte del paper que la societat els va assignar tradicionalment. 

Entre les funcions que havien de fer les dones hi havia la tasca de preparar els àpats. és per aqixò que s’ha demanant a 15 dones de Blanes que parlessin sobre els hàbits alimentaris populars al voltant del consum de peix blanenc. L’objectiu ha sigut obtenir el màxim d’informació sobre el consum de peix. 

L’estudi s’ha fet mitjançant entrevistes. A l’hora de tenir en compte les candidates, s’ha valorat la seva vinculació amb el món de la mar i el seu coneixement en la matèria. D’aquesta manera, les 15 dones que s’han entrevistat són, majoritàriament, mestresses de casa amb familiars dedicats a la pesca o a la venda de peix. 

L’estudi l’està elaborant l’Arxiu Municipal s’està fent amb el suport del Departament de Promoció de la Ciutat i el Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes. Forma part d’un projecte general coordinat pel Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes anomenat ‘Promoció del Consum del Peix, Blanes Arran de Mar’, que ha rebut una subvenció del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava, amb fons de la Unió Europea.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics