URGENT

La ciutadania no avala els canvis de circulació al centre de Palafolls

Compartiu aquesta història

Així ha quedat palès després del recompte de vots de la Consulta de mobilitat al nucli de Palafolls. Recordem que la consulta constava de tres preguntes, cada una d’elles relacionada amb els canvis concrets de mobilitat que s’han fet en tres carrers del municipi: Avinguda Costa Brava, Carrer Ramon Turró i Avinguda de la Ribera de la Burgada.

Ahir a la tarda es va fer el recompte de vots i les posicions dels veïns de Palafolls respecte aquesta canvis són clares. La majoria de votants no avala els canvis en la circulació que han patit aquests tres carrers. 

Les dades concretes mostren que, en el cas de l’Avinguda Costa Brava, un 58,58% no està d’acord amb els canvis mentre que un 41,42% sí que ho està. Pel que fa al carrer Ramon Turró les dades estan més igualades. Tot i això, la majoria de votants tampoc els han agradat els canvis que s’hi han fet. Concretament, un 50,11% ha votat que ‘No’, mentre que un 49,89 ha votat que ‘Sí’. 

Finalment, la tendència dels votants en la qüestió sobre els canvis a la Ribera de Burgada és la mateixa. Recordem que aquesta pregunta tenia una tercera opció de resposta, en aquest sentit, un 65,76% no està d’acord amb els canvis aplicats, un 25’7% sí que ho està i un 8,54% considera que els canvis haurien de mantenir-se parcialment. 

En aquest sentit, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, es mostra molt satisfet amb els resultats obtinguts. Tal com explica, des del primer moment es van comprometre a acceptar els resultats d’aquesta votació. És per això que els propers dies començaran a revertir la feina feta als tres carrers de la vila.

Recordem que aquesta és la primera consulta popular que es fa al municipi i, tot i això, ha aconseguit una participació de més d’un 17% del cens electoral. En aquest sentit, han votat 1.393 persones d’un cens de 8.131 habitants.  Això es tradueix en un 17,13% de participació.

Aquestes són unes dades que la Regidoria de Participació també valora molt positivament. Tal com indica la regidora Sònia Gonzàlez, aquesta és una participació molt alta, tenint en comparació altres municipis semblants a Palafolls.

Després de tot aquest procés, ara és el torn de revertir els canvis de mobilitat fets al nucli de la vila. Així és com, l’Avinguda Costa Brava tornarà a tenir doble sentit de circulació, el Carrer Ramon Turró tornarà a ser de sentit únic i, finalment, l’avinguda de la Ribera de la Burgada tornarà a ser de doble sentit de circulació. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics