Palafolls estrena el servei ‘La RULA’ per atendre i prevenir l’ús de drogues i pantalles entre els joves

Foto: CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest mes d’octubre ha entrat en funcionament ‘La RULA’, un servei intermunicipal d’atenció i prevenció als usos de drogues i pantalles que es durà a terme a Palafolls. El nostre municipi, però, no serà l’únic que comptarà amb aquest servei perquè es farà a la vegada en altres municipis de la comarca que són Malgrat de Mar, Calella i Tordera.

‘La RULA’ enfoca el seu pla d’acció principalment en la prevenció, però també en l’atenció personal a joves i famílies en cadascun dels 4 municipis. Cada població comptarà amb un espai d’atenció personalitzada al servei de les famílies i joves que necessitin informació o assessorament expert per prevenir conductes de risc en els usos de drogues i pantalles. Així ho ha explicat, Albert  Muñoz, tècnic de Juventut a l’Ajuntament de Palafolls.

En aquests moments, s’estan definint els horaris i espais on es farà aquesta atenció a cada municipi. Tot i això, el servei ja està actiu en els diferents municipis. Tal com indica Muñoz, ara mateix estan analitzant les dades que es tenen en relació amb la situació pròpia de cada municipi, però en les properes setmanes ja es començaran a dur a terme els primers tallers. 

Pel que fa a la prevenció de l’ús de drogues i pantalles, ‘La RULA’ posarà a disposició dels centres de primària, secundària, educació postobligatòria i educació especialitzada un protocol adaptat als centres de cada municipi per abordar de forma coordinada amb els agents i recursos del territori la prevenció, detecció i intervenció sobre drogues i pantalles en l’àmbit escolar. També ofertarà tallers específics adreçats a l’alumnat a partir de 6è de Primària i a les famílies sobre els consums drogues, la reducció de danys, pantalles, la identitat digital, els videojocs, etc

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics