URGENT

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva fa un pas més en el tractament de l’asma pediàtric a la Regió Sanitària de Girona

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) van iniciar l’any 2017 un projecte per unificar criteris i homogeneïtzar processos en el tractament de l’asma pediàtrica amb l’objectiu de millorar l’atenció i promoure que els pacients de l’Alt Maresme i la Selva Marítima siguin diagnosticats, tractats i controlats sota els mateixos paràmetres. 

Fruit d’aquesta iniciativa es va crear la Comissió Mixta d’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric (CEPAP), amb professionals de les dues entitats, i l’any passat es va presentar un conjunt de material pensat perquè els professionals puguin utilitzar durant la seva consulta, així com informació perquè puguin compartir i entregar als pacients i a les famílies, entre altres.

Ara, els professionals fan un pas en el marc d’aquest projecte territorial, començant a exportar el projecte més enllà de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, zona on va néixer. En aquest sentit, dimecres va tenir lloc, a l’Hospital de Santa Caterina de Salt, la II Jornada d’Iniciació en l’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric i la seva Família. L’objectiu principal d’aquesta activitat és capacitar els professionals en l’educació d’aquestes persones. Aquesta formació ha estat especialment dirigida a un grup de professionals de l’ICS i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), que tenen com a referència aquest centre sanitari i que treballen a municipis de la Selva Interior i part del Gironès. El projecte s’anirà exportant a la resta de la Regió Sanitària Girona.

L’asma és la malaltia crònica més prevalent en l’edat pediàtrica en la població, suposa una causa important de complicacions clíniques de manera que genera un gran impacte a les consultes d’atenció primària i als serveis d’urgències. La simptomatologia comuna de tots els infants que la pateixen és conseqüència de l’obstrucció bronquial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics