Blanes comença la darrera fase del Pla d’Acció Sostenible i el Clima

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant aquests dies l’Ajuntament de Blanes afronta l’última fase del Pla d’Acció Sostenible i el Clima (PAESC). Aquest es tracta d’un document estratègic de planificació energètica i climàtica local que inclou algunes accions que s’haurien d’impulsar en el municipi per superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030.

La redacció d’aquest pla l’ha encomanat l’Ajuntament de Blanes a través del Servei de Medi Ambient. Per la seva redacció no només s’ha integrat la informació d’altres documents estratègics, sinó que també s’han utilitzat estudis del municipi, com Agenda 21, l’anterior PAES, el PROCICAT, i el Pla d’accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic.

Ara, després de presentar el pla, la previsió és dur-lo a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest mes d’octubre per a la seva aprovació. Entre les dades que es van donar a conèixer durant la presentació, s’hi incloïen l’inventari d’emissions de CO2 i el consum energètic en qüestions relacionades amb l’Ajuntament de Blanes i el municipi. 

Pel que fa als objectius estratègics, es vol reduir d’un 55% de les emissions del 2005, implementar una bona gestió energètica municipal i millorar l’eficiència dels edificis públics. A banda de fomentar la producció d’energia renovable, disminuir l’ús del vehicle privat, millorar el parc d’habitatges i fer-los més eficients i lluitar contra la pobresa energètica, entre altres.

En total hi ha 93 accions de mitigació i 30 accions d’adaptació. De les 93 accions de mitigació, n’hi ha 16 de completades, 22 que estan en curs i 55 que encara no s’han iniciat. Pel que fa a les d’adaptació, l’acompliment està situat ara en el 50%, ja que hi ha 15 accions en curs i 15 que encara no s’han iniciat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics