URGENT

L’Ajuntament de Malgrat habilita dos punts de recollida de restes vegetals 

Compartiu aquesta història

Davant la prohibició de cremar-les, l’Ajuntament del municipi veí ha habilitat dos punts de recollida de restes vegetals.  Recordem que aquesta prohibició es va fer amb l’argument de prioritzar el reciclatge de les restes vegetals mitjançant el tractament biològic d’aquestes.

Així és com, la Regidoria de Medi AMbient de Malgrat ha habilitat dos punts perquè els pagesos i la ciutadania puguin dipositar les restes vegetals. El sector agrícola del municipi les ha de portar a la Cooperativa Agrícola Progrés Garbí i la resta de la població les poden portar a la deixalleria mancomunada de la zona industrial de Can Patalina.

Fins ara, les restes vegetals generades per la pagesia es podien cremar a partir del 15 d’octubre, mitjançant les autoritzacions gestionades des de l’Ajuntament. El Congrés dels Diputats va aprovar per àmplia majoria, a principi d’aquest mes, una esmena que anul·lava la prohibició de les cremes controlades de residus agrícoles, però encara ha de superar tots els tràmits parlamentaris.

A banda d’això, des de l’Ajuntament es recorda que cal demanar autorització per a la realització d’activitats amb risc d’incendi forestal a la Generalitat de Catalunya i també cal fer una comunicació per fer focs d’esbarjo a través d’instància genèrica a l’Ajuntament. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics