URGENT

El Maresme és la comarca barcelonina que ha rebut més turistes durant l’estiu

Compartiu aquesta història

Segons el Balanç d’Estiu de l’Activitat turística a l’Entorn de Barcelona elaborat pel LabTurisme de la Diputació de Barcelona, el Maresme ha registrat aquest 2022 el 51,3% de les pernoctacions de les comarques barcelonines que rodegen la ciutat. 

En total s’han comptabilitzat uns 3 milions de pernoctacions, un 37,9% més que l’any passat. Sense comptar el Barcelonès, el Maresme ha sigut la comarca de la província de Barcelona, que més turistes ha acollit, gairebé 700.000 durant els mesos de juliol i agost, una dada que que representa un 21,1% més que l’any 2021. 

L’estada mitjana dels turistes ha estat per sobre de les 4 nits, un 13,9% més que l’any passat. La taxa d’ocupació dels allotjaments ha estat pel damunt del 80%, fregant l’ocupació plena en alguns moments.

El turisme rural, amb menys oferta al Maresme, ha allotjat un miler de turistes, una xifra molt més elevada que abans de la pandèmia (+84,6%) i que l’any passat (+41,6%). En total, s’han comptabilitzat unes 4.000 pernoctacions, un 49,2% més que el 2021 i un 29,3% més que el 2019. 

En relació al perfil del viatger, l’informe del LabTurisme mostra dades similars entre els turistes nacionals i els internacionals. El 50,8% procedien de països exteriors, sobretot de França, Alemanya, Gran Bretanya, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Estats Units i Canadà. Pel que fa al turista nacional, s’han registrat xifres del 49,2%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics