URGENT

Palafolls és un dels municipis en prealerta per sequera

Compartiu aquesta història

Tal com va avançar el Govern català aquesta setmana finalitza amb 301 municipis en estat d’alerta i prealerta per la sequera. Un d’aquesta municipis de catalunya és Palafolls que continua en estat de pre-alerta davant la disminució de les reserves d’Aigües Ter-Llobregat que són les que abasteixen el municipi. 

La capacitat total del embassaments a les conques internes de Catalunya és d’uns 700 hm3 (l’equivalent a un camp de futbol amb capacitat per unes 100.000 persones ple d’aigua). Aquestes infraestructures són essencials per garantir l’abastament i la resta d’usos de l’aigua i es complementen amb l’aigua procedent d’altres fonts, com els aqüífers o l’aigua nova que es genera a les dessalinitzadores. Actualment, però, aquesta capacitat es troba en el 36% de les reserves totals d’aigua que hi ha al territori. 

Aquesta setmana s’han afegit 22 municipis més a l’estat d’alerta. Tots ells són de l’Alt Empordà i s’abasteixen de l’aqüífer Fluvià Muga, que ha baixat el seu nivell d’aigua fins als 15,4 metres per sobre el nivell del mar. 

Pel que fa al Maresme, tots els municipis estan en prealerta, de la mateixa manera que ho estan la majoria de municipis de catalunya. És per això que des del govern han demanat ajuda a tothom per tal de minimitzar el consum d’aigua i, així, pal·liar els efectes d’aquesta sequera que pot arribar a afectar a tot el territori català. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics