URGENT

La Unitat de Trànsit de la R.S.Girona ha acompanyat en un any unes 200 persones en el procés cap al gènere sentit

Compartiu aquesta història

La Unitat de Trànsit de la Regió Sanitària de Girona ha aconseguit un èxit absolut en el seu primer any d’implantació superant en un 60% les previsions inicials. Aquesta unitat és l’equip de referència per a tota la regió sanitària que acompanya les persones trans* des d’una perspectiva mèdica, quirúrgica, psicològica i social. 

Abans de la implantació de la Unitat Trànsit a la Regió, les persones trans es desplaçaven a la Unitat Trànsit Barcelona. Del total d’acompanyaments realitzats, la meitat, 97, són persones que fins ara no havien tingut contacte amb cap Unitat de Trànsit.  I, és que, des que va entrar en funcionament el 30 de setembre de l’any 2021, ha fet un 60% més d’atencions de les previstes inicialment, una xifra que constata la bona acollida de la Unitat en el territori.

La Unitat ofereix assistència tots els dijous al Centre de Salut Güell de Girona i els seus professionals ajusten l’assistència a les necessitats i a la voluntat de cada persona. En aquest sentit, s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, s’inicien preparats hormonals sempre que se sol·liciti, així com derivacions als centres hospitalaris per a intervencions quirúrgiques en cas que es desitgi, entre d’altres. 

L’accés a la Unitat Trànsit de Girona pot ser per derivació directa de professionals de la medicina familiar i comunitària o de pediatres d’atenció primària, com a resposta a la sol·licitud de la persona trans o dels pares o tutors legals quan aquesta sigui menor d’edat.  En el cas de les persones adultes, també es pot realitzar directament sense haver de fer cap derivació, simplement demanant l’accés a la Unitat mitjançant un correu electrònic a transit.girona.ics@gencat.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics