CGT manté la vaga de Renfe

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant tota la jornada d’avui, els viatgers de Rodalies es trobaran amb una nova jornada de vaga. I, és que, el sindicat minoritari CGT l’ha convocat per reclamar millores salarials i criticar l’acord sobre els arguments que la direcció de la companyia ha pactat amb CCOO, la UGT i el sindicat de maquinistes. 

A Catalunya, els serveis mínims garanteixen el 66% dels trajectes a Rodalies en les hores puntes. És a dir, entre les 6h i dos quarts de 10h del matí i entre les 17h i dos quarts de 21h del vespre. Durant la resta de la jornada circularan, com a mínim, el 33% dels trens.

La protesta no té el suport dels sindicats majoritaris de Renfe (CCOO, UGT i Semaf), tot i que inicialment també convocaven vaga. I, és que van desconvocar-la perquè la direcció de l’empresa es va comprometre a desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu, que planteja, entre d’altres, l’increment salarial del 3,5% amb efectes a 1 de gener d’aquest any.

La CGT també ha convocat vaga aquest divendres. Els horaris per als dies de vaga es poden consultar al web de Rodalies i de Renfe i a les seves aplicacions mòbils.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics