URGENT

L’Ajuntament de Palafolls rep el premi a la transparència de la Diputació de Barcelona 

Compartiu aquesta història

Durant la jornada d’avui, representants municipals s’han traslladat a Barcelona per rebre aquest guardó que premia la transparència de l’ens local, entre ells, l’alcalde de Palafolls. Aquesta entrega s’ha fet dins la Jornada de reconeixement a l’impuls de la transformació digital dels governs locals per a la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania que promou la Diputació de Barcelona. A la jornada s’han reconegut l’impuls de la transformació digital, la proactivitat i la transparència.

L’alcalde, Francesc Alemany, explica que aquest premi és el reconeixement a un dels compromisos que el partit tenia quan va entrar al govern. A més, afegeix que estan molt contents que es reconegui la feina que l’Ajuntament fa, en aquest cas, pel que respecta a la transparència. 

Una altra de les persones de l’ajuntament que hi han assistit és la secretària accidental de l’Ajuntament de Palafolls, Cèlia Majó, qui explica que aquest reconeixement es dona després que l’ajuntament demanés un recurs tècnic per analitzar l’increment en els ítems de transparència. Aquest constata que l’ajuntament ha passat d’un 26% de transparència a un 76%. 

A més, afegeix que de forma interna, l’ajuntament també va iniciar un treball multidisciplinari i transversal amb els tècnics municipals per començar a fer una anàlisi prèvia de tots aquells ítems de transparència que faltaven per complir. 

Pel que fa al reconeixement que ha rebut el nostre ajuntament, s’hi han valorat aspectes com l’actualització dels ítems del portal de transparència, sobretot dels que s’han d’informar manualment; haver sol·licitat el recurs tècnic de Gestió de la transparència municipal de la Diputació; formar part de la comunitat de Transparència municipal de l’ens; realitzar formació sobre transparència, i tenir bones pràctiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics