URGENT

La Corporació posa en marxa un programa de rehabilitació cardíaca per a pacients que han patit una síndrome coronària aguda

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha posat en marxa el programa de Rehabilitació Cardíaca per a pacients de baix risc cardiovascular que han patit una síndrome coronària aguda, com són un infart agut de miocardi o una angina de pit. Aquest programa, que s’ha pogut engegar gràcies a la col·laboració de GICOR (Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor), el desplega un equip multidisciplinari format per professionals dels serveis de cardiologia, rehabilitació i fisioteràpia,  infermeria i metges de la Unitat de Risc Vascular de l’Hospital de Calella.

El programa de rehabilitació cardíaca es divideix en tres fases. La fase 1 correspon a l’ingrés hospitalari per una síndrome coronària aguda. Una vegada rebuda l’alta, a la visita amb cardiologia s’avalua el risc del pacient i se sol·licita una ergometria per valorar la capacitat funcional i si és apte per realitzar el programa. Si l’ergometria és correcte i el pacient és de baix risc es deriva a rehabilitació cardíaca per iniciar la fase 2, que es porta a terme a l’Hospital de Calella.

En aquest sentit, és un equip multidisciplinari format pels serveis de cardiologia, rehabilitació i fisioteràpia, infermeria i metges de la Unitat de Risc Vascular els encarregats de desplegar el programa en aquesta segona fase, i que té una durada d’unes 12 setmanes. Finalitzades les 12 setmanes, es proposa al pacient continuar amb el programa en una fase 3, que es realitza de forma ambulatòria i amb el seguiment per part de GICOR.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics