Blanes posarà en marxa la primera ruta ‘Camins Segurs’ per anar a l’escola amb mobilitat sostenible i protegida

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests dies s’estan enllestint els darrers treballs per a la propera posada en marxa a Blanes del projecte ‘Camins Segurs’, una proposta que va sorgir a l’Escola Joaquim Ruyra. 

Els ‘Camins Segurs’ són rutes senyalitzades que proposen fer un itinerari concret per arribar al centre escolar de manera còmoda, agradable i segura. És a dir, promouen la mobilitat sostenible i segura i, al mateix temps, fomenten l’autonomia de la canalla en el seu trajecte diari entre casa seva i l’escola, des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat.

La senyalització per seguir les tres rutes que condueixen fins el Col·legi Joaquim Ruyra és molt explícita. Es tracta de petjades dibuixades sobre el terra de color blau, identificades amb el nom del projecte: ‘Camins Segurs’. Estan pintades de color blau, i en cada punt de confluència se n’han posat grups de tres petjades perquè siguin més visibles.

El projecte ‘Camins Segurs’ és transversal, participatiu, de transformació de l’espai públic i dels hàbits de mobilitat. Són itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i les seves famílies realitzar els trajectes des de la casa a l’escola i de tornada en modes ecomobibles (especialment anar a peu i en bicicleta).

Altres conseqüències positives que s’espera aconseguir amb els ‘Camins Segurs’ és reduir el nombre de cotxes que s’aparquen al voltant de l’escola. Finalment, per desenvolupar millor el projecte, la Policia Local ha comptat amb la implicació de l’equip directiu, l’AMPA, la comissió d’alumnes, les associacions de veïns de S’Auguer i Sa Masaneda i Promoció de la Ciutat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics