El CCMaresme preveu 28 accions per promoure la participació sociocultural de les persones grans als municipis de menys de 20.000 habitants

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha presentat als 25 municipis de menys de 20.000 habitants que hi ha a la comarca el Pla d’Acció per a la Participació Sociocultural de les Persones Grans que marca el full de ruta a seguir en les polítiques d’envelliment actiu en el període 2022-2025.

Aquest Pla d’Acció neix de la Diagnosi presentada a l’abril i té l’objectiu de “donar un impuls a la participació sociocultural de les persones grans atenent a la diversitat i pluralitat d’interessos, aspiracions i necessitats de les persones i els territoris, garantint la inclusió social davant les problemàtiques especials i estimulant les relacions intergeneracionals en el marc d’una vida activa i saludable”. 

L’envelliment és cosa de de tothom i per tant, cal apropar-s’hi amb un enfocament intergeneracional que contribueixi a posar les bases per poder gaudir d’aquesta etapa de la vida.

Aquest és un dels principis que guia aquest Pla d’Acció en l’elaboració del qual hi ha hagut una elevada participació de municipis, associacions i entitats, entre ells l’Ajuntament de Palafolls. 

Aquest s’articula en 4 línies estratègiques. La participació de les persones grans en les polítiques locals de promoció de la participació sociocultural; les oportunitats de participació sociocultural de les persones grans com a foment de l’envelliment actiu i les relacions intergeneracionals i interculturals; els recursos locals per a la promoció de la participació sociocultural de les persones grans i la inclusió social davant problemàtiques especials; i la comunicació social sobre la participació de les persones grans.

El document inclou 34 objectius operatius i un total de 135 accions, 28 de les quals han estat prioritzades pels ajuntaments i entitats participants en la diagnosi prèvia, el desplegament de les quals es farà entre 2022 i 2025.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics