Blanes celebra la Fira de Sant Tomàs del segle XVI

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana, Blanes està acollint un esdeveniment 100% nadalenc que es fa des de fa més de 500 anys i que ha format part de les celebracions prèvies a l’arribada del Nadal. Aquest és la Fira de Sant Tomàs que s’ha posat en marxa a les 9h del matí i s’allargarà fins a les 21h. 

La fira és un mercat amb parades a l’aire lliure que s’ha instal·lat al nucli històric del municipi. La tradició marca que se celebri el 21 de desembre perquè és el dia en què comença l’estació hivernal i, tot i que ha evolucionat al llarg dels segles pel que fa als productes que s’hi poden trobar, no ha perdut l’essència d’una tradicional Fira de Nadal.

La previsió en què s’ha treballat des del Departament de Fires de Promoció de la Ciutat és que hi haurà una 70ena de parades que, com és habitual, construeixen un recorregut continu al llarg de diversos cèntrics carrers de la ciutat. Tot i això, s’ha decidit incorporar una novetat per millorar i afavorir que els passejants visitin el mercat nadalenc.

D’aquesta manera, aquest 2022 les parades s’han isntal·lat als Carrers Ample i Raval Sud, així com al Passeig de Dintre. La major part de parades oferiran articles d’artesania, productes d’alimentació, decoració, roba, complements, joguines i regals, així com algunes d’elles amb articles típicament nadalencs, com acostuma a haver sempre on s’hi venen figures del pessebre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics