URGENT

El Govern català impulsa noves places de ‘Park&Ride’ a algunes de les estacions ferroviàries i d’autobús del Maresme 

Compartiu aquesta història

Els propers anys, el Govern de la Generalitat facilitarà la creació de 14.677 noves places d’aparcament d’intercanvi modal (Park&Ride) a 102 estacions ferroviàries o d’autobús interurbà de 81 municipis de la regió metropolitana de Barcelona, entre ells alguns del Maresme.  En aquestes s’hi podran estacionar vehicles privats de diversos tipus i s’hi oferiran serveis complementaris.

Per fer-ho possible, la Comissió de territori de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla director urbanístic (PDU) dels aparcaments d’intercanvi modal transport públic-vehicle privat a l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona. D’aquesta manera, els usuaris d’algun tipus de transport privat de curt recorregut podran estacionar amb seguretat el seus vehicles i continuar gran part del seu trajecte en transport públic.

La incentivació dels viatges en transport públic ha de permetre també reduir el consum energètic associat a la mobilitat i el seu impacte sobre la generació de gasos amb efecte d’hivernacle i altres contaminants atmosfèrics. 

El PDU abasta l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, que inclou, 13 comarques, 296 municipis i el 74% de població catalana (5,5 milions d’habitants). En aquest àmbit, s’han analitzat les diverses estacions ferroviàries i de bus interurbà per acabar seleccionant les 102 estacions de 81 municipis amb millors condicions per acollir un aparcament intermodal.

D’aquests 14.677 aparcaments intermodals, alguns d’ells se situaran a la nostra comarca i als voltants. Concretament, a l’estació de Renfe de Calella, Mataró, Montgat i a la de Blanes es farà un punt d’intercanvi modal principal amb classificació SFXp. A les estacions d’Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Masnou, Premià de Mar, Llavaneres, Tordera i Vilassar de Mar es farà un altre punt d’intercanvi modal, en aquest cas serà secundari amb classificació SFXs. Finalment, a l’estació de bus interurbà  A5-Premià de Dalt, s’instal·larà un punt d’intercanvi modal complementari amb classificació SFXc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics