El Govern català impulsa noves places de ‘Park&Ride’ a algunes de les estacions ferroviàries i d’autobús del Maresme 

Foto: AMB
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els propers anys, el Govern de la Generalitat facilitarà la creació de 14.677 noves places d’aparcament d’intercanvi modal (Park&Ride) a 102 estacions ferroviàries o d’autobús interurbà de 81 municipis de la regió metropolitana de Barcelona, entre ells alguns del Maresme.  En aquestes s’hi podran estacionar vehicles privats de diversos tipus i s’hi oferiran serveis complementaris.

Per fer-ho possible, la Comissió de territori de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla director urbanístic (PDU) dels aparcaments d’intercanvi modal transport públic-vehicle privat a l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona. D’aquesta manera, els usuaris d’algun tipus de transport privat de curt recorregut podran estacionar amb seguretat el seus vehicles i continuar gran part del seu trajecte en transport públic.

La incentivació dels viatges en transport públic ha de permetre també reduir el consum energètic associat a la mobilitat i el seu impacte sobre la generació de gasos amb efecte d’hivernacle i altres contaminants atmosfèrics. 

El PDU abasta l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, que inclou, 13 comarques, 296 municipis i el 74% de població catalana (5,5 milions d’habitants). En aquest àmbit, s’han analitzat les diverses estacions ferroviàries i de bus interurbà per acabar seleccionant les 102 estacions de 81 municipis amb millors condicions per acollir un aparcament intermodal.

D’aquests 14.677 aparcaments intermodals, alguns d’ells se situaran a la nostra comarca i als voltants. Concretament, a l’estació de Renfe de Calella, Mataró, Montgat i a la de Blanes es farà un punt d’intercanvi modal principal amb classificació SFXp. A les estacions d’Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Masnou, Premià de Mar, Llavaneres, Tordera i Vilassar de Mar es farà un altre punt d’intercanvi modal, en aquest cas serà secundari amb classificació SFXs. Finalment, a l’estació de bus interurbà  A5-Premià de Dalt, s’instal·larà un punt d’intercanvi modal complementari amb classificació SFXc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics