URGENT

La protectora de Palafolls constata un augment de gats després de la pandèmia

Compartiu aquesta història

Aquest any 2022 no ha passat desapercebut pels membres de l’Associació Amics dels Animals de Palafolls. I, és que, la feina mai acaba, són molts els animals que acaben a les protectores any rere any després que es perdin, els abandonin o els seus familiars no es puguin fer càrrec d’ells.

En aquest sentit, enguany han notat, de nou, un augment en el nombre de gats que els entraven. La pandèmia va provocar un augment de les cries de gats i, dos anys després, el problema continua. Així ho explica, Ester López, membre de la protectora. 

Pel que fa als gossos que acullen, la tendència és la contrària. Per sort, cada vegada hi ha menys gossos a la protectora de Palafolls i, això, és gràcies al protocol que han fet amb la Policia. Abans no hi havia un control estricte de qui trucava per notificar que havien trobat un gos perdut. Ara, es demanen detalls del lloc on s’ha trobat i de les persones que ho han fet.  

Tot i això, a les seves instal·lacions, continua havent-hi gossos que busquen una família. Sobretot, gossos que estan malalts o que ho passen malament entre reixes. En Mage és un exemple d’ells. 

Finalment, des de la Protectora de Palafolls demanen adopcions responsables. Tot i que cada vegada ho són més i hi ha més consciència sobre tenir una mascota, encara són molts els animals que han de passar la seva vida entre reixes per les decisions que prenem les persones i que els afecten directament a ells. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics