L’Ajuntament de Palafolls aprova inicialment el Reglament regulador dels símbols, els honors, les distincions i l’agermanament

Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament va adoptar en l’última sessió plenària del 2022, el passat dijous 22 de desembre, l’acord d’aprovació inicial d’aquest reglament regulador que permetrà reconèixer les activitats, les realitzacions o les trajectòries de persones i entitats de Palafolls que ho mereixin, a banda de vetllar pels símbols que li són propis. 

El reglament s’estructura en 27 articles, cinc capítols, tres disposicions addicionals i dues disposicions finals. I l’objecte principal de la seva creació és la regulació dels distintius i dels nomenaments honorífics que premien els mereixements especials, les qualitats i les circumstàncies singulars que concorren en els guardonats i guardonades, que han contribuït a enaltir i projectar el nom i prestigi de Palafolls.

A més, de la regulació del protocol i les cerimònies en els actes municipals, la utilització dels símbols i el procediment d’agermanament amb altres municipis d’arreu del món, com pot ser Ax Les Thermes.

Totes les distincions a què fa referència aquest Reglament tenen caràcter exclusivament honorífic i no atorguen cap dret econòmic ni administratiu. A més, tindran caràcter vitalici, gratuït i es concediran amb caràcter personalíssim.

Això, sí, no es podran atorgar honors ni distincions als empleats i membres de la corporació municipal en exercici. Excepte els agents de la Policia Local, que es regiran pel seu propi reglament.

El reglament regulador inclou que els honors i les distincions es podran revocar quan la persona que els ha rebut incorri en qualsevol causa que tingui a veure amb la indignitat o el demèrit, sempre que hi hagi un expedient on quedin justificades aquestes causes. 

Pel que fa als símbols i a l’agermanament, sempre caldrà complir uns requisits que s’especifiquen en el reglament i caldrà procedir segons la normativa per tal que siguin aprovats. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics