Nylstar Blanes retira l’expedient d’acomiadament col·lectiu 

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir, l’empresa Nylstar Blanes va comunicar al Comitè d’Empresa i a la Inspecció de Treball que desisteix i retira l’Expedient d’Acomiadament Col·lectiu que va iniciar a mitjans del passat mes de desembre. La direcció de l’empresa explica que l’objectiu és poder explorar altres possibilitats que puguin resoldre l’actual situació en què es troba la factoria blanenca.

També informa que, a conseqüència d’aquesta decisió, ha demanat que s’arxivi definitivament l’esmentat expedient d’acomiadament. Tanmateix, Nylstar ha sol·licitat a la Inspecció de Treball que deixi sense efecte la reunió que estava previst realitzar avui al matí per seguir negociant l’expedient. Al comunicat, es recorda com ha anat evolucionant la qüestió des que es va iniciar tot el procés.

Més concretament, es fa memòria de les trobades en el marc del període de consultes realitzades els dies 21 i 29 de desembre de l’any passat, així com el 4 de gener d’enguany. El relat continua explicant que, en l’actualitat i, a la vista de la postura de les diferents parts, així com davant la impossibilitat d’arribar a un acord, s’ha decidit a desistir i retirar l’Expedient d’Acomiadament Col·lectiu.

Això provoca que quedi sense efecte l’acomiadament de 24 treballadors del total de 84 amb què compta actualment Nylstar Blanes. El Comitè d’Empresa ha valorat positivament aquesta notícia, després que tot just dilluns va fer pública la seva decisió de convocar una concentració de protesta per demà davant les portes de la factoria.

Avui, el Comitè d’Empresa té previst reunir-se per analitzar quina postura mantenen a partir d’ara, així com els moviments a realitzar amb el mateix objectiu que els ha menat durant tot aquest temps. Els motius d’aquesta decisió no són altres que aconseguir que l’empresa reprengui la seva activitat industrial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics