Es comencen a instal·lar plaques fotovoltaiques al Casal d’Avis de Palafolls

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ja ha començat a treballar en la instal·lació de plaques fotovoltaiques en alguns dels edificis municipals. El primer en comptar amb aquesta nova instal·lació és el Casal d’Avis.

L’objectiu principal de la instal·lació és la reducció de la despesa ambiental i econòmica de la vila. Tal com explica Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient, s’han instal·lat un total de 54 panells que generaran 30kW de potència. Aquesta energia, però, no només servirà pel Casal d’Avis, sinó que també es podrà fer servir en altres equipaments de Palafolls com la biblioteca, el Palauet o la llar d’infants. 

Aquesta instal·lació ha tingut un cost de 23.000 euros, tot i que es preveu estalviar uns 5.000 euros anuals.  Pel que fa a l’estalvi ambiental, es calcula que s’estalviaran unes 229 tonelades l’any d’energia. 

El primer equipament municipal que ha rebut aquesta instal·lació ha sigut el Casal d’Avis, tot i que no serà l’únic. Des de l’Ajuntament s’han demanat subvencions per tal de poder augmentar el parc de plaques fotovoltaiques i instal·lar-ne, també, al Teatre de Palafolls, a l’Escola Mas Prats, a l’Escola Les Ferreries i a Can Forroll. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics