Palafolls comptarà amb 70 nous habitatges de protecció oficial

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una de les qüestions que es va tractar en la sessió plenària d’ahir al vespre va ser la recent adjudicació d’una part dels Fons Next Generation per construir habitatges de protecció oficial al municipi. 

En anteriors plens es va informar que s’estava gestionant l’accés a una de les línies d’ajuts dels Next Generation per promoure la construcció de 20 habitatges de protecció oficial. En aquest sentit, després dels procediments de cribratge de l’Agència Catalana de l’Habitatge, Palafolls ha estat un dels municipis triats per optar a aquesta subvenció.

Tal com va explicar l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha estat un procés llargs amb molts requeriments, però finalment, Palafolls ha estat seleccionat com uns dels municipis que opta a aquestes ajudes. Alemany detalla que aquesta selecció és tot un èxit, perquè el municipi ha quedat primer en la selecció davant de ciutats com Badalona, Barcelona i Mataró.

És per això que l’alcalde va voler reconèixer la tasca que han fet tots els agents implicats dins l’Ajuntament de Palafolls. De moment no se sap quina és la quantia econòmica que rebrà el municipi. Tot i això, l’alcalde va detallar que hi haurà diverses fases en aquest procés. Primer es promocionaran 20 habitatges de protecció oficial i, després, es faran 50 habitatges més que se cediran a l’INCASÒL.

Tal com es va indicar a la sessió, aquestes vivendes es construiran al sector 29 de Palafolls, entre l’Avinguda Pau Casals i l’Institut Font del Ferro. La intenció d’aquesta promoció és poder ajudar alguns col·lectius que no tenen capacitat d’accedir als lloguers, com per exemple els joves, la gent gran amb necessitats especials o algunes famílies. La previsió de l’Ajuntament és poder tenir els pisos acabats en un any o un any i mig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics