URGENT

La Intersindical organitza mobilitzacions ‘Per una Sanitat Pública i de Qualitat’

Compartiu aquesta història

Els propers dies 24 i 25 de gener, la Intersindical que representa majoritàriament infermeres i auxiliars d’infermeria, ha convocat una vaga al conjunt dels professionals de la sanitat catalana sota el lema ‘Per una Sanitat Pública i de Qualitat’. 

En aquest sentit, des del sindicat han explicat que donen suport a les mobilitzacions dels dies 25 i 26 convocades per altres organitzacions, però han afegit també la jornada del 24 de gener per remarcar que els problemes a la sanitat no tan sols afecten un únic col·lectiu de professionals.

Segons defensa la Intersindical, en l’actualitat els problemes al món sanitari s’han cronificat, provocant que el sistema hagi col·lapsat, hores d’espera i angoixa pels pacients, professionals sanitaris que ja han arribat al límit de les seves forces, la pèrdua de poder adquisitiu i una feina precaritzada.

A banda de la Intersindical, la vaga dels dies 25 i 26 de gener ha estat convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya. Algunes de les reclamacions de les tres organitzacions sindicals són més plantilla, millores retributives i més inversió. Segons han concretat, la convocatòria afecta l’atenció primària, la continuada i urgent, la domiciliària, l’hospitalària, la prehospitalària i emergències, salut mental, atenció sociosanitària, atenció residencial i atenció d’emergències del 061.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics