Tot a punt per començar les primeres accions de construcció de l’anella cívica de l’espai agrari de la Baixa Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls està ultimant els detalls per poder començar amb les obres que permetran dotar la vila d’una anella cívica. Aquesta no deixa de ser un camí circular que aprofita camins municipals i públics, com per exemple el camí que hi ha al costat del riu Tordera que és de l’ACA i que fan servir els pagesos per anar d’un camp a un altre. D’aquesta forma, es pretén aconseguir una via de circulació i coneixement de la zona agrària del nord de Palafolls.

Tot i que el projecte abasta altres accions, de moment es començarà per tres en concret. Primer de tot, s’adequarà l’espai de la protectora d’animals de Palafolls. 

Concretament, es regularitzarà la superfície, es delimitarà el seu perímetre, s’instal·laran plaques fotovoltaiques i es prepararà una base per a la posterior col·locació d’uns mòduls que serviran com a despatx administratiu i consulta veterinaria. Tot i això, aquests mòduls no s’instal·laran en aquesta primera part per manca de finançament. Aquestes primeres accions està previst iniciar-les el proper mes de febrer. 

La següent de les accions programades és l’adequació del camí que hi ha al costat del Riu Tordera. En aquest tram es regularitzaran els pendents i es reconduiran les aigües dels camps que travessen el camí fins al riu.

L’última acció serà la creació d’una ròtula sud com a punt d’articulació de l’anella cívica. Aquesta se situarà a la zona del camp de futbol i comptarà amb un aparcament de vehicles i un petit aparcament per autocaravanes on podran buidar les aigües brutes i reposar els seus dipòsits d’aigua. Aquí, també està previst posar plaques fotovoltaiques un cop es demanin més subvencions.

L’anella cívica, a més, comporta la creació de passos de vianants elevats que donaran prioritat a les persones que transitin per la zona. La intenció és col·locar-los al principi del camí de la ginesta al costat del camp de futbol i l’altre a la meitat, a prop de la bifurcació del camí que va cap a la protectora de Palafolls. 

Totes aquestes accions es duran a terme amb les subvencions que ha rebut l’Ajuntament de Palafolls. En aquest sentit, la remodelació de la protectora tindrà un cost de 34.480’47 euros, les millores al camí que passa pel costat del riu Tordera costaran 50.886’17 euros, els passos de vianants elevats uns 28.013’92 euros i, finalment, la ròtula sud tindrà un cost aproximat de 144.877,17 euros.

Malgrat que hi ha algunes accions que estaven contemplades en el projecte, com els mòduls de la protectora i les plaques fotovoltaiques a l’aparcament de la ròtula sud, finalment no es podran fer realitat en aquesta primera fase. Tot i això, està previst demanar més subvencions que permetin seguir endavant amb el projecte inicial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics