URGENT

Blanes participarà en un Pla Pilot Europeu d’adaptació al canvi climàtic

Compartiu aquesta història

Juntament amb Terrassa, les dues ciutats són les úniques arreu de Catalunya que participen des d’aquest mes de gener al projecte RESIST: Regions per la Resiliència del Canvi Climàtic a través de la Ciència i la Innovació. 

L’objectiu principal del projecte és accelerar la transformació i augmentar la capacitat d’adaptació al canvi climàtic de dotze regions europees. Tant la ciutat del Vallès com la de Girona seran pioneres, de manera conjunta amb les onze zones restants.

La iniciativa està finançada per la Unió Europea amb un pressupost de 26’6 M€, i tracta de provar solucions d’adaptació i gestió de les emergències derivades del canvi climàtic dels reptes claus a Europa. A Catalunya se centra en temes com riuades, sequeres, onades de calor i incendis. En aquest sentit, el projecte RESIST vol donar suport al desenvolupament d’estructures de govern i l’ampliació d’enfocaments participatius.

Pel que fa a l’Ajuntament de Blanes, li corresponen prop de 264.000 € de subvenció de la Unió Europea, amb els quals es treballarà per enfortir la resiliència a través del Departament de Protecció Civil. La fita que s’ha marcat el consistori blanenc és posar l’accent en augmentar la resiliència en els casos d’inundacions, incidint en la prevenció.

El projecte donarà suport a 12 regions de la Unió Europea en els seus esforços per construir resiliència enfront dels impactes del clima. Catalunya, el sud-oest de Finlàndia, el centre de Dinamarca i el centre de Portugal seran les regions pioneres que posaran a prova solucions d’adaptació als principals reptes relacionats amb el clima en la seva zona.

Cadascuna d’aquestes quatre regions estarà agermanada amb altres dues (una de renda baixa i una altra de renda alta) amb característiques biogeofísiques similars per poder treballar de manera conjunta. En el cas de Catalunya, es farà amb Apulia (Itàlia) i Baixo Alentejo (Portugal). 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics