URGENT

L’empresa Nylstar presenta concurs de creditors i acomiadarà tota la plantilla

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres l’empresa blanenca va donar a conèixer que presentaria un concurs de creditors per liquidar l’empresa. Una decisió que implica acomiadar la norantena de treballadors que actualment hi treballen. El jutjat mercantil ja ha nomenat un administrador concursal per tirar endavant l’ERO d’extinció i posar a la venda la unitat productiva.

Va ser dimecres quan la direcció de la factoria blanenca va reunir al Comitè d’Empresa, format pels sindicats CCOO, UGT i Domum Laboral, comunicant-los la decisió de tancament de la companyia. Aquesta notícia ha sorprès a la plantilla, després que al gener es va parar i retirar l’ERO que pretenia acomiadar 24 empleats. 

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Blanes indiquen que estan seguint de molt a prop tota l’evolució de la problemàtica, tal com s’ha vingut fent especialment durant els darrers anys, en què el futur de l’emblemàtica factoria s’ha vist en perill en nombroses ocasions. Precisament tot just fa una setmana, durant la celebració del ple ordinari del mes de gener del municipi veí, es va estar tractant aquesta qüestió.

El president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino, va intervenir en l’apartat de Precs i Preguntes del públic per demanar la intersecció de l’Ajuntament de Blanes des del seu àmbit d’actuació, per seguir recolzant la plantilla i trobar una solució davant la crítica situació que s’estava patint. Respecte aquest tema, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en nom de tot el plenari, va reiterar aquest compromís, remarcant que no es pot deixar perdre un actiu històric tan important com és l’antiga SAFA.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics