URGENT

El CAT112 inicia una campanya per al coneixement del telèfon 112 entre el jovent

Compartiu aquesta història

Aquesta campanya consisteix en 4 vídeos curts i dinàmics protagonitzats pels influencers Joan Grivé, Edu Esteve i Farners Pei Hong, a més de la col·laboració en la difusió de Juliana Canet.  En aquests audiovisuals s’explica de forma amena què és el telèfon 112, per a què serveix i com funciona. 

En aquestes càpsules s’aclareix, per exemple, que és el telèfon comú a tot Europa per demanar assistència mèdica, policial o dels serveis de rescat en qualsevol emergència i també que es tracta d’un número gratuït. Els vídeos, que els ha produït el mateix Joan Grivé, seran difosos per les xarxes socials del Departament d’Interior (CAT112 i altres) i també per les del Departament d’Educació. De fet, segons informen des de la Generalitat, el CAT112 i la Direcció General de l’Alumnat també han acordat difondre els vídeos en l’entorn escolar.

Segons va indicar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en l’acte de presentació d’aquesta campanya, els joves “sou imprescindibles perquè s’activin els serveis d’emergència. Treballem perquè el servei funcioni perfectament, però algú l’ha d’activar”. 

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, també va remarcar que volen que tots els joves siguin conscients de l’existència del 112, un número que dóna seguretat i protecció a la ciutadania i que, a banda, ens empodera en casos d’emergència. 

Actualment, el telèfon d’emergències a Catalunya atén una mitjana de 9.000 trucades. Segons les enquestes anuals del Centre d’Estudis d’Opinió, 9 de cada 10 ciutadans que han hagut de trucar algun cop al telèfon d’emergències valoren l’atenció rebuda com a bona o molt bona. El CAT112 disposa, a més, de les certificacions de qualitat internacional ISO22301 sobre continuïtat del servei en circumstàncies adverses i extraordinàries, sent l’únic centre gestor del 112 estatal que en disposa, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics